2010-05-03 17:14:21• hírek • Szatmar.ro

Új repülőjárat Bukarestbe

Két újabb járattal bővült a Szatmárnémeti-Bukarest közötti légi forgalom. A repülőtéren tartott sajtótájékoztatón jelen volt Csehi Árpád Szatmár Megye Tanácsának elnöke, Adrian Stef alelnök, Ilyés Gyula polgármester, valamint Nicolae Fechete a Szatmárnémeti Repülőtér igazgatója.

Csehi elmondta, a hétfő reggeltől igénybe vehető járat igen fontos azok számára, akiknek Bukarestbe kell utazzanak. Nagy igény volt arra, hogy a délelőtti órákban is rendelkezésre álljon egy olyan repülőgépjárat, amivel déli 11 órára a fővárosba érhetünk, így az egész nap rendelkezésükre állhat ügyeink intézésére, estére pedig már haza is érhessünk. Az új járatot Szilágy megyében is reklámozni fogják, hiszen Zilahról például 45 perc alatt lehet Szatmárnémetibe érni, míg ugyaninnen Kolozsvárra egy óra 45 perc alatt, így Szilágy megyéből is számítanak érdeklődőkre. A Szatmárnémeti-Zilah közti utat nemrég modernizálták, így ez sem okozhat komolyabb problémát a döntéshozásban. A szatmárnémeti repülőtérnek egy másik előnye a kolozsvárival szemben az, hogy a helyi repülőtéri parkolás ingyenes, nem úgy, mint a kolozsvárin.

Adrian Stef a megyei tanács alelnöke elmondta, részt fog venni a Tolouseban tartandó Repülőterek Nemzetközi Konferenciáján, ahol megpróbálja majd felhívni a figyelmet városunk repterére, s új, külföldi járatokat szerezni Szatmárnémetinek. A reptér igazgatójától megtudtuk, az említett járatra a repülőjegy ára, ha legalább egy héttel az indulás előtt váltják meg, megegyezik egy alvókocsis vasúti jegy árával. A márciusi hónapban 1440 utas utazott a Szatmárnémeti-Bukarest útvonalon. Az új járat beindításával az utasoknak ezentúl nem kell majd hajnali 4-kor felkelniük, hogy elérjék a 6:20-as Nagybányáról induló repülőjáratot, hanem immár igénybe vehetik a 8:55-kor Szatmárnémetiből induló gépet,amely egy óra és tíz perc alatt ér a fővárosba.
A két új járat hétfőn és szerdán közlekedik, Bukarestből 7:15-kor, Szatmárnémetiből pedig 8:55-kor indul.


Két új járat indul Bukarestbe Szatmárnémetiből
Két új járat indul Bukarestbe Szatmárnémetiből


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: